15 Ekim 2011 Cumartesi

Saç Bakım ve Şekillendirme Rutinim

Evet hanımlar birazda saçtan bahsedelim.Genel olarak hepimizin ortak derdi saçlarımız.Benim de hayatımda akne tedavisi olurken saçlarımın büyük zarar gördüğü zaman oldu,hapla tedavi olanlar anlayacaktır mutlaka.Birde üstüne maşalar,düzleştiriciler,fönler," aman birazda gölge olsun canım" lar ile saçlarımıza oldukça zarar veriyoruz.

Son bir senedir buna bi dur demeye karar verdim.Özellikle yazın hiçbir ısı ile şekillendiriciye elimi sürmedim bi nevi detox yaptım.Resimde gördüğünüz ürünleri ve resimleyemediğim birkaç tanesini hala dönüşümlü olarak kullanıyorum.Zaman zaman okuldu sınavdı unuttuğum  zamanlar olsada alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum.

Saçlarım uzun,dalgalı ve kalın telli dolayısıyla asi ve kabaran saçlarım var.Birde tedavi sonrası ilaçlardan çok saçım döküldü,dökülenlerin yenileri çıkıyor tabiki ve tam bir karmaşa yaşadim ilk 2 sene:)şimdi normale geliyorlar şükür:)



Bunların yanında zaman zaman Biotin,Revigen hap,doğal otlarla maskeler,saf zeytinyağı,bemiks ampul...gibi kürler ekliyorum.

Sırayla başlayalım;

  1. Lush Jasmin and Henna Fluff-Ease:(Besleyici) Biter bitmez aldığım,eksik etmediğim maskem.İçine bemiks ampül ve biraz saf zeytinyağı karıştırıp öyle kullanıyorum.Saçlarımı çok güzel yatıştırıyor,yumuşacık yapıyor,elim saclarımın arasından takılmadan geçiyor.Çok çok besleyici mi derseniz değil fakat doğal içerik en azından nemlendiriyorum saçımı.En çokta kokusuna hastayım.Yıkadıktan sonra kalan kokusu günlerce gitmiyor,bayılıyorum.
  2. Organix Coconut Milk:(Besleyici) Banyodan birkaç saat önce Lush maskemi sürerken saçımın uçlarına bu yağı sürüyorum.Şampuan sonrası uygulayıp 1 dk bekletin durulayın yazıyor ama ben 1dk ile bişey olacağına inanmıyorum.Maskemle beraber kullanıyorum.İçeriğinde hindistancevisi sütü,yağı,ipek ve keratin proteinleri,yumurta beyazı proteini,e vitamini ve bikaç ısınmayı sağlayan kimyasal dışında doğal bir ürün.Elinize alıp saçınıza sürdüğünüz an kendi kendine ısınıyor,saçın iyice içine işliyor.Yapısı sudan daha yoğun hafif yağ kıvamında.Kupkuru olan saç uçlarımın çatallaşmış görüntüsünü hafifletti.İlk başlarda işe yaramadığını düşündüm ama devam edince etkisini gördüm.
  3.  Tony&Guy Çatallanmayı Önleyen Maske:(Yatıştırıcı)Saç uçlarına uygulanan ve durulanmayan bir ürün.Dikkat edilmesi gereken fazla kaçırmamak,fazla kaçırdığım zaman saç uçlarım kazık gibi oldu.Yarısından fazlasını kullandım,ortalama bir ürün.Saç uçlarının tiftik tiftik görüntüsünü önlüyor.Fakat kimyasalı fazla bir ürün.
  4. John Frieda Frizz-Ease Wind Down Relaxing Creme:(Yatıştırıcı,şekillendirici)  Bitmek üzere,aloe vera ve e vitamini içeri dışında bununda kimyasalı fazla fakat severek kullandım dalgalarımı elektriklendirmedi,yumuşattı.Kökten uca kullanın yazıyor ama ben tercih etmiyorum hem kimyasalı çok hemde çabuk yağlandırır diye.Besleyici bir özelliği yok.Çok muhteşem bi ürün değil ama yumuşaklık ve dalga hacmi açısından sevdim.
  5. John Frieda Frizz-Ease serum:(Yatıştırıcı) İçeriği hidrolize ipek ve algea ekstresi dışında birkaç kimyasaldan oluşuyor.Ekstra güçlü olan versiyonu bu serumların.Çok memnunum gerçekten bütün yazı maskelerim dışında şekillendirme adına bu ve bi altta bahsedeceğim ikiliyle geçirdim.Elektriklenmemiş,kabarmaymış,nemden uçuşmaymış vız geldi.Dört ay her banyodan sonra kullandım yarıya gelebildim.Çok az miktarı bile yetiyor.Parlaklığı ve yumuşaklığı süper.
  6. John Frieda Frizz-Ease Dream Curls:(Sekillendirici) : Çok çok sevdim bitince mutlaka alacaklarımdan.Serumdan sonra saçımın tümünde 5-6 fıs sıkıyorum ve kurumaya bırakıyorum ya da soğuğa yakın fönle uzaktan kurutuyorum sonuç muteşem.Pırıl pırıl yumuşacık dalgalar.Tabi dalgalı saçımın etkisi var ama benim dalgalarım düze yakın saçma sapan şekillerde kabarık dururlar.Bu spreyle sanki özellikle uğraşmışım gibi duruyorlar.Saçımda bişey olduğunu hiç anlamıyorum,ağırlaştırma sıfır.Çalkalayarak kullanıyorum sıvı formda,yapısının çok hafif yapışkan olduğunu elime geldiğinde anlıyorum ama saçımda hiç hissetmiyorum.Isı koruması var.
  7. Tony&Guy İron-it Heat Defender Sprey:(Koruyucu) Bunu kullanmadığım zaman saçımdan çıkan dumanlara gözümle şahit oluyorum.Saçımın tüm nemi uçup gidiyor bu sprey olmadan.Benim için ısıdan koruyucuların testi budur.Düzleştiricimi kullanırken saçımdan buhar çıkıyorsa(Tamamen kurumamış saçıma asla düzleştirici kullanmam),o ürünü kullanmam.Ama bu gerçekten iyi.Saçım düzleştiriciden sonra semsert olmuyor buda nemini kaybetmediği anlamına geliyor.Yine kimyasalı olan bi ürün.Ben pek önemsemiyorum parabenleri.
  8. Gliss Isıya Karşı Koruyucu Kür:(Koruyucu) Bunda buhar çıkışı oluyor,koruma yok yarısına kadar kullandım oda güzel kokusu ve içindeki minik ışıltıları için.Sıcak şekillendirme yapmayacaksam arada kullanıyorum.
  9.  L'occitanne 5 Essensial Oil Concentrated Mask(Besleyici) : Bu seriyi saç şampuanı,kremi ve maskesi olarak yeni aldım.Şampuan ve kremi çekmeyi unutmuşum.Bu markanın doğal içeriğini duymuşsunuzdur.Gerçekten çok iyi.Maskeyi Lush maskemle dönüşümlü olarak kullanıyorum son 3 seferdir bu maskeyi kullandım sadece saç derisi,saç kökü odaklı kullanılıyor zaten 150 ml tüm saça yetmez.Sonuç saç derimin nasıl rahatladığını anlatamam hava aldığını hissettim.Hele kokusu yokmu bayıldım.Yolunuz düşerse uğrayın,şampuanı da koklayın gerçekten çok güzel.


Şuanki şampuan ve kremim Loccitane 5essensail oil serisi.Daha 3 kere kullandım deneme aşamasında henüz bitince onlarıda yazıcam ama maske iyi.Şampuan olarak aynı şeyı sürekli kullanmam değişikliğin saça iyi geldiğini savunanlardanım.Tüm bu ürünleri tek seferde kullanmıyorum dönüşümlü ve o anki ihtiyaca göre.

Uzun bir yazı oldu sabredebildiyseniz  teşekkür ederim:D:D

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ürünler cok güzel görünüyor, özellikle coconut milk cok cazip geldi gözüme : )

MakyajlıBlog dedi ki...

Coconut oil ilk kullanimlarda kafama sumu suruyorum bu ne? Tepkisi verdiriyo insana ama sonrada anlasiliyor guzel oldugu.tabi herkesin sac ihtiyaci farkli bana iyi geleni sen sevmeyebilirsin:d

Blogger templates

Flickr

About Me

Fotoğrafım
kozmetik meraklısı,güzellik adına her alanla ilgili bir mühendis adayı.okuldan arda kalan zamanda bos zamanlarını makyaj malzemaleriyle kremleriyle ojeleriyle parfümleriyle ask yasayarak geciren bir kız.İyidir sakindir blogları okuya okuya blogger olmaya karar vermiştir...