24 Ocak 2011 Pazartesi

Hediye Çekilişi

Makyaj Günlüğünün sempatik sahibesi Hacer'in hediyelerine bir göz atın derim.

http://makyajgunlugu.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-22T15%3A56%3A00%2B02%3A00&max-results=4

Estee Lauder Bronze Goddess Luminous liquid bronzer


Kullanmayı sevdiğim halde liquid bronzerlarla aram ara sıra bozulur.Kimisi çamur gibi izler bırakır,kimisi turuncu yapar,kimisi çok yapay durur.Ama resimde gördüğünüz bu likit cok iyi.En önemlisi yağsız,tamamen losyon gibi krem yapıdakiler gibi zahmetli bi sürümü yok ve yüzünüzü sime bulamıyor doğal bir ışıltı kazandırıyor.Kullanım miktarına göre yoğunluğu ayarlanabiliyor.


Yukarıdaki resimde çok az bi alan için çok ürün uyguladım rengi tam belli olsun diye.Resim tıklayınca büyüyor içindeki ışıltıları görebilirsiniz.


Yakın çekmeye çalıştım içindeki ışıltılar görülebilmesi için.Çok yaymadım ama yinede cildimle bütünlük sağladı.yinede resmin alt kısmıyla renk farkını görebilirsiniz.


Flashsız çekim en gerçekçi resim bu oldu.Beyaz tenli olmama rağmen hiç sırıtmadı.30 mL ürün çok uzun süre gider çünkü çok azı yeterli oluyor.Bazen nemlendiricimle ya da fondötenimle karıştırıyorum bir damla kadar,solgun tenime sağlıklı bir ışıltı veriyor.
Aynı zamanda kremime karıştırıp bacaklarımada sürüyorum çok doğal duruyor.

17 Ocak 2011 Pazartesi

Guerlain Parure Compact Foundation 04 Beige Ultime



Cilt yapım yağlı olduğundan ıslak ve kuru olarak kullanabileceğim ürünler tercih ediyorum çoğu zaman.Yazın pudra gibi kullanılabilmesi çok işime yarıyor açıkçası.Guerlain'in bu compact fondotenide gerçekten istediğim bütün özellikleri taşıyor.
  1. Islak ya da kuru olarak kullanabiliyorum.
  2. Rengi tenime göre koyu seçmeme rağmen cildimle çok iyi bütünleşiyor.
  3. Kesinlikle yağlandırma yapmıyor.
  4. İçeriğindeki kristal inciler sayesinde cilde güzel bir aydınlık veriyor.
  5. SPF 20 yaz için mükemmel.
  6. Kapatıcılığı maske gibi değil fakat görünüm pürüzsüz.
  7. Ambalaj çok güzel ve refillable yani bitince sadece iç yedek almak kafi.
Gerçekten olumsuz bi yön bulamadım ve çok severek kullanıyorum.



Ambalaj çok kaliteli alt katta süngeri var ve başarılı bir fondoten süngeri zaman zaman kullanıyorum.Aynasıda kocaman göz makyajı bile yapılıyor.

Rouge G De Guerlain 23 Geisha ve Sisley phyto-lip eclat 5 Cherry

Oldum olası Rouge G'lere karşı zaafım vardır.Yapıları,yumuşaklıkları,pigmentleri vs. çok severim her daim ilk tercihim olurlar ama özellikle 23 Geisha müthiş bir pembe alttonlu bordo-kırmızı.Beyaz tenli olmama rağmen sırıtmayan,mükemmel bütünleşen,yoğunluğu ayarlanabilen muhteşem bir renk.Hayatın boyunca tek kırmızı rujun olacak dense mutlaka Geisha derim.
(Ojem Chanel 527-Nouvelle Vague)


Bununla birlikte sevdiğim kırmızı glossumsa Sisley 5 Cherry dir.Tek başına yada resimdeki rujun üstünde harika oluyor.Fakat bu ruja göre daha pembe kalıyor.Sisleyin glosslari gerçekten muhteşem renkleri,ışıltıları harika.Resimde pek belli olmasada hiçbir gloss bunlarla yarışamaz Chanel Glosimerin bile papucunu dama attılar benim için.Elimde birkaç renk daha var onlarıda göstericem ve mümkünse dudağımda swatch yapmaya çalışıcam.



Resimler flash yüzünden daha açık çıkmış aslında daha kırmızı.

9 Ocak 2011 Pazar

Bantla French Manikürüm


Aslında çok basit bir yöntem.Birkaç blogtada okudum son zamanlarda.Tırnağınızın uzunluğuna göre,istediğiniz kısmı uçtan açık bırakacak şekilde bantlıyoruz.Herhangi mat beyaz ojeyle boyuyoruz.Kurumasını bekliyoruz eğer bantı hemen çekersek oje bozulur.Kuruduktan sonra bantı çıkartıp tırnağın tümünü acık beyaz ya da herhangi istediğiniz açık bir renge boyuyoruz.Bukadar basit ve temiz bir yöntem.



Kullandığım ojeler : Uç kısıma bildiğiniz Flormar 310 klasik(resmini çekmemişim),tırnağın tamamına Clarins glossy nail colour 01 numara ve base coat benim daha öncede bahsettiğim Ysl base coatım aslında ben hem base hemde top coat olarak kullanıyorum

5 Ocak 2011 Çarşamba

La Prairie Temizleyici köpük ve Göz kremi


La prairie foam cleanser nettoyant mousse benim hayatımın temizleyicisi diyebilirim.Denediğim,kullandığım tüm temizleyiciler içinden hep buna dönmüşümdür.Gözeneklerime kadar pırıl pırıl yapan,resmen kadife gibi bir cilt bırakan bi temizleyici.Aynı zamanda yüzümü yıkadıktan sonra sıkılaştırdığını hissediyorum.Yalnız göz çevresine uygulamayın sıkılaştırma etkisi göz çevresinde gerginlik yaratıyor.Temizleyiciden sonra nemlendirme unutulmamalı.Eğer iyi bir temizleyici arıyorsanız mutlaka bunu deneyin pişman olmazsınız.


La prairie cellular eye contour cream hassas gözler için ideal,nem dengesi sağlayan ve en önemlisi çizgi oluşumunu önleyen bir krem.Ben bu kremlerin çizgi oluştuktan sonra değil oluşmadan önce kullanılmasını savunanlardanım.İnce kizgileri yok eden ve şişliklere iyi gelen aynı zamanda iyi far tutuşu olan bir makyaj bazı etkisi veren bi krem.Bundanda çok memnunum.


Üstteki resimde temizleyicimin susuz elimde yayılmış hali görüldüğü gibi kremsi bi köpük yapısında.Genel olarak la prairie ürünlerinden çok memnunum hiç sorun yaşamadım.Birkaç ürün alıp hüsran yaşayacağınıza tek bi ürün alın ama memnun olarak kullanın.Bu yüzden la prairie tercihim oluyor.

LUSH Alışverişi


2010'un herkese ve bana uğurlu,sağlıkl,mutlu,huzurlu,kazançlı olması dileğiyle ilk alışverişimi yapmış bulunuyorum:) Birçok ürününü severek kullandığım Lush yine beni yoldan çıkardı,masfara soktu:)

Demirbaşım Daddy-O şampuanım,5.kutum sanırım ama değiştirmeyi düşünmüyorum hiç bir sampuan yerini tutamadı.Tek şampuanlamayla bile gıcır etkisini veren,kokusuna bayıldığım ve aynı zamanda kalıcı olan,saclarıma ışıltı katan canım şampuanım.

Jasmin and Henna Fluff Eaze bakım kremim bundanda çok memnunum yumuşacık ve beslenmiş saçlara sahip oluyorum.Üzerinde yazdığı gibi kutunun yarısını falan kullanmıyorum.Saçım uzun olmasına rağmen 4-5 kullanımlık çıkarıyorum.Saçımın beslendiğini yatıştığını ve o haşır huşur ses gelen saç uçlarımın bile yumuşacık olduğunu görüyorum.Kokusu ise kutuda yoğun olmasına rağmen saçta muhteşem en az 1 hafta saçımdan yıkanmasına rağmen çıkmıyor,yasemin yasemin kokuyorum.


Flying foxtan sonra Rub Rub Rub duş jelini aldım peeling etkili ama yeterince köpüren ferah bi banyo keyfi bu jel.Bazen tek başına sürüyorum vücuduma bazen lifimle etkisi müthiş ferah ama yoğun koku beklemeyin ve içindeki pütürlerden kapağı tıkanıyor her seferinde temizlemek zorunda kalıyorum.


Amerikan Cream ufak boyunu aldum denemek için ama Coolaulin den çok daha memnunum iyiki bunun ufak boyunu almışım.

Mask of Magnaminty maskem temizleyici olarak geçiyor ama maske olarakta harika.Önce peeling gibi uyguluyorum sonra iyice yüzüme yayıp bekletiyorum kuruyana kadar ve ta taa yumuşacık siyah noktasız bi cilt.Yağlı cildime çok iyi geldi ve sivilcelendirme yapmadı fakat cilt tipiniz ne olursa olsun maskeden sonra mutlaka nemlendiricinizi uygulayın.

Masaj barlarım Soft Coeur ve Shimmy Shimmy.Soft coeur kakao ve çikolata kokuyor ellerime çok iyi geldi bildiğiniz kakao yağı gibi yoğun dirseklerime,topuklarıma,dizlerime sürüyorum yumuşatıyor benim vucudum için fazla yağlı kalıyor ancak bacaklarıma uyguluyorum.Shimmy ise parlaklık veriyor ama kokusu kötü ve kendisi epey sert.

Honey I Wash The Kids klasik muhteşem bi sabun fazla söze gerek yok sanırım.

Blogger templates

Flickr

About Me

Fotoğrafım
kozmetik meraklısı,güzellik adına her alanla ilgili bir mühendis adayı.okuldan arda kalan zamanda bos zamanlarını makyaj malzemaleriyle kremleriyle ojeleriyle parfümleriyle ask yasayarak geciren bir kız.İyidir sakindir blogları okuya okuya blogger olmaya karar vermiştir...